Buiten zijn landelijk Burn-out programma heeft Albert van  Gorkum ook nog een  eigen individuele praktijk 

Albert van Gorkum heeft zijn hypnotherapieopleiding gevolgd aan het OMNI instituut Nederland. Zijn  verdere specialisaties zijn:


•begeleiding en coaching (top)sporters
•het trainen en coachen van salespersoneel (vergroten zelfvertrouwen en charisma)
•hechtingsproblematiek bij kinderen
•hypnotherapie bij kinderen

Albert van Gorkum heeft een grote ervaring binnen de ondernemerswereld. Hij heeft leiding gegeven aan meerdere assurantie- en makelaarskantoren. Tevens heeft hij als mediator en Interim-manager gewerkt. Albert van Gorkum mag gekwalificeerd worden als empatisch en tevens resultaatgericht. Hij is ervaringsdeskundige op het gebied van hechtingsproblematiek met adoptiekinderen. Albert van Gorkum heeft tevens de post hbo-opleiding Register Case Manager Verzuim gevolgd.

OMNI is op het gebied van hypnose en hypnotherapie leidinggevend. OMNI heeft op dit ogenblik 20 opleidingscentra in drie continenten. Omni heeft meer dan 30 opleidingscentra op alle vijf de continenten. In meer dan 80 landen zijn er goed opgeleide OMNI-hypnotherapeuten. Er is grote vraag naar OMNI-hypnotherapeuten. OMNI methoden en -technieken zijn wereldwijd bekend en worden gekopieerd en nagevolgd door veel instituten. OMNI is het keurmerk voor de consument voor kwaliteit.

Kwaliteit en productverbetering
OMNI werkt voortdurend aan productverbetering, -uitbreiding en -ontwikkeling. Daarnaast volgen zij nauwgezet alle wetenschappelijke ontwikkelingen.

Toepassingen van hypnose
De toepassingen van hypnose zijn bijzonder veelzijdig. Afkomen van angsten en fobieën, astma, gewichtsproblemen, anorexia en bolemia, stemmingswisselingen, bedplassen, stotteren, dwangmatig gedrag, concentratieproblemen, impotentie- en seksualiteit, vruchtbaarheidsproblemen, pijnloos bevallen, verbeteren van sportprestaties, studieproblemen, stressmanagement, burn-out, stoppen met roken, verbeteren van zelfvertrouwen, traumaverwerking, prikkelbaar darmsyndroom, ADHD, pijnbestrijding, migraine, anesthesie, nagelbijten, tandenknarsen.
 Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat hypnose wordt toegepast in de geneeskunde. Op dit ogenblik worden kleinere en grotere operaties verricht met hypnose in o.a. Engeland, Duitsland, België, Zwitserland en Italië. In relatie hiermee kan hypnose worden gebruikt voor het beïnvloeden van een aantal lichaamsprocessen zoals het verlagen van de bloeddruk, stoppen van bloedingen, stoppen van kokhalsreflex, bevorderen van het genezen van wonden, herprogrammeren van cellen tot aan het DNA. 
OMNI-hypnotherapeuten staan aan het front van de cutting-edge hypnose. Vele OMNI’s zijn voorloper in hun betreffende specialisatie(s) en succesvol in hun werk