Werknemers en werkgevers erkennen en herkennen in de praktijk veel te laat de symptomen van een dreigende burn-out.  Stress- signalen worden vaak gecamoufleerd omdat mensen er niet mee te koop willen lopen.

 

Het is goed  als een burn-out coach, al of niet geïnitieerd, door een werkgever, preventief het gesprek aangaat met een werknemer. De coach biedt een veilige praat-omgeving aan, waarin de werknemer zich zelf kan zijn en zich ook "bloot" kan geven. De coach is getraind in het herkennen van stress- signalen en mechanismen die leiden tot ongezonde stress.

Hierdoor is de coach in staat om de werknemer en werkgever te adviseren, welk pad er bewandeld dient te worden om een eventuele actuele  ongezonde stress situatie voor werknemer en werkgever beheersbaar te maken.

 

Een jaarlijkse check-up, veelal een gesprek van 1,5 uur, door een Brain Steps coach voorkomt een verdere escalatie naar een burn-out . Preventie voorkomt langere verzuimduur, onnodige verzuimkosten en onnodige emotionele problematiek bij de werknemer.